Start zondag Bemmel

Con Brio zingt in Bemmel
Het was nog mooi weer zo vroeg in september. Zondagochtend verzorgde Con Brio een mooi optreden in de Protestantse Gemeente van Bemmel. Om half negen stonden de blauw-wit geklede koorleden al bij het Paalmanhuis waarna ze carpoolend naar Bemmel vertrokken. Zij werden ontvangen met snoepjes en vriendelijke woorden van de soepele organisatie.
Het programma draaide om het Gemeenschapshuis dat de gemeente opende naast de kerk; de liederen waren daarop aangepast. We zongen in met Spitspat, het snelle lied dat zo goed is voor ons tempo en de ademhaling. De organist stopte even om een inleidend woord van de dominee en een vertaling van To My Father’s House te geven. De akoestiek was geweldig, Con Brio kon er uit volle borst zingen.
Het was de Startzondag, de eerste zondag van het jaar na de vakantieperiode. Ondanks dat ze maar één repetitie hebben gehad na de vakantie, zong het koor met passie en was stemvast. Dirigent Christan Grotenbreg leidde het koor strak, maar in alle rust, hij en Irina Levin speelden muzikaal piano. Het draait om iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid of geloofsovertuiging, zei de dominee, en om de onvoorwaardelijke liefde van God. Het koor wist zich gedragen In De Palm Van Zijn Hand.
Soon I will be home, zong Heleen Rakers haarzuiver solo, en inderdaad, het koor voelde zich thuis in deze volle kerk. Geen berg te hoog, geen rivier te breed: Ain’t no Mountain High Enough.
De dienst eindigtde met een gezongen zegen: het sfeervolle The Lord Bless You And Keep You, waar Con Brio zo hard op gestudeerd heeft.
Na afloop werden de koorleden getrakteerd op gebak en een toespraak van de wethouder, die het gemeenschapshuis opende. In de overtuiging dat ze wat goeds hebben neergezet, ging de reis weer terug naar Westervoort.